Now Reading
Британський мільярдер Майк Лінч загинув біля берегів Сицилії

Британський мільярдер Майк Лінч загинув біля берегів Сицилії

Британський мільярдер Майк Лінч загинув біля берегів Сицилії

Його яхта затонула кілька днів тому

 

Британський мільярдер Майк Лінч і його 18-річна донька Ханна не вижили після аварії яхти в Середземному морі: сьогодні їхні тіла знайшли дайвери всередині судна біля берегів Сицилії. Про це повідомила британська газета The Telegraph.

Тіла інших чотирьох зниклих безвісти поки що не виявлені: йдеться про голову правління банку Morgan Stanley International Джонатана Блумера, юриста компанії Clifford Chance Кріса Морвілло та їхні дружини.

Нагадаємо, вітрильна супер’яхта Bayesian, що належить сім’ї британського техмагната Майка Лінча, затонула біля берегів Сицилії під час шторму в ніч проти 19-го серпня. На момент аварії на ній було 22 людини, 15 — змогли врятуватися, шестеро — зникли безвісти. Дружина Лінча Анджела Баракес серйозно постраждала, але вижила. Офіційно загиблим до сьогодні вважалася лише одна людина — шеф-кухар Рекальдо Томас.

Британський мільярдер Майк Лінч загинув біля берегів Сицилії
Фото: Yacht Charter Fleet

Незабаром після аварії в мережі стали обговорювати «підозрілі» деталі з життя Лінча, які багатьох навели на думки, що аварія яхти була підлаштована. Річ у тім, що в ніч трагедії на яхті святкували перемогу Лінча у суді у справі про шахрайство, в якій він фігурував як обвинувачений. Суд тривав шість років, а місяць тому Лінча повністю виправдали. Усі присутні на яхті, за винятком персоналу, так чи інакше пов’язані з цим провадженням. Крім того, одним днем раніше в автомобільній аварії загинув бізнес-партнер Лінча. Проте наразі влада не розглядає людський чинник, і офіційною версією події озвучила несприятливі погодні умови.

Читать также
Британський мільярдер Майк Лінч загинув біля берегів Сицилії

59-річного Майка Лінча часто називали «британським Біллом Гейтсом», підкреслюючи цим його внесок у світову ІТ-галузь. У 1996 році він заснував компанію Autonomy, яка розробляла різне програмне забезпечення. Компанія стала дуже успішною, і в 2010-х Лінч продав її за 11 млрд доларів американській компанії Hewlett Packard, більш відомої як HP, що випускає ноутбуки, принтери та інше обладнання. Через чотири роки HP перестала існувати. У цьому звинуватили Лінча, побачивши в його діях шахрайську схему. 2015 року Лінчу висунули звинувачення, за три роки розпочався суд: від колишнього власника вимагали компенсації у розмірі 5 млрд доларів. 2022 року Лінча визнали винним, йому загрожувало 25 років в’язниці. Однак під час перегляду справи у червні 2024 року Лінча таки виправдали: з нього було знято всі звинувачення.

Фото: Simon Dawson/Bloomberg

5 1 vote
Article Rating
Какова ваша реакция?
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Влюбился
1
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Лайк
0
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Нелайк
0
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Под вопросом
0
Subscribe
Notify of
guest
0 Комментариев
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 INSIDER Усі права захищені.
Будь-яке копіювання та відтворення тексту, зокрема часткове та у будь-яких формах, без письмового дозволу правовласника заборонено.


НАШІ ПАРТНЕРИ
Depositphotos