Now Reading
«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

Щодня жінки в усьому світі розв’язують купу різноманітних проблем і потреб шкіри – підвищують зволоженість, захищають свід сонячного випромінювання, лікують акне чи розацеа, маскують недоліки й пігментацію тощо.

Лише нещодавно частиною б’юті-рутини сучасних красунь стала така важлива складова, як турбота про мікробіом, яка довго лишалася недооціненою. Тепер цей тренд шириться, зокрема в Україні.

Стан мікробіому – природної захисної екосистеми нашої шкіри – може залежати від багатьох чинників: гігієни, стилю життя, харчування, приймання пігулок та ін.  Важливу роль відіграє також і наша домашня б’юті-рутина, до якої мають належати пробіотики. Одразу ж виникло запитання: як вибрати відповідну косметику, яка реально працює?

Ми зацікавилися цим питанням і знайшли б’юті-новинку з органічним складом, а саме: це косметика південно-африканського бренду Esse – пробіотична космацевтика, що вирішує одразу низку різних доглядових завдань. Віднедавна доступна й в Україні.

Про особливості й переваги косметики Esse, які питання вона допоможе залагодити та на які засоби варто звернути особливу увагу, нам розповіла амбасадорка бренду в Україні – лікарка-дерматолог, голова наукового комітету IADE, власниця мережі MEDIHUB та TRYFONOVAMD clinic Марія Трифонова.

 

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіриМАРІЯ ТРИФОНОВА
лікарка-дерматолог, голова наукового комітету IADE, власниця мережі MEDIHUB та TRYFONOVAMD clinic

 

Esse – це перша і єдина космецевтика в Україні, яка в 1 мл засобу містить мільярд живих пробіотиків. Саме така кількість лактобактерій ефективно впливає на мікробіом шкіри.

Варто зазначити, що цей південно-африканський бренд у виробництві косметики використовує тільки сертифіковані і органічні інгредієнти – екстракти рослин Південної Африки, які у всьому світі цінуються через свою екологічність та унікальні біологічно активні речовини.

Мета Esse полягає в тому, щоб оптимізувати здоров’я шкіри, уповільнити процеси старіння в довготривалій перспективі, а не пошкоджувати її в гонитві за короткочасними результатами. Esse продовжує молодість і красу шкіри, модулюючи її бар’єрну функцію та нормалізуючи рН.

Основним принципом Esse є створення максимально екологічних продуктів. Вони веганські й натуральні.

Бренд приділяє велику увагу відновленню та збереженню мікробіому шкіри. Саме від його стану залежить її здоров’я та молодість. Для цього Esse використовує пробіотичні компоненти, такі як лізати, тиндалізовані лактобактерії і навіть живі пробіотики, які містяться в двох продуктах марки: Probiotic Serum та Sensitive Serum.

Крім цього, Esse в своїх продуктах використовує пребіотики – речовини для вибіркового живлення корисних мікробів.

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри
Марія Трифонова

Основним принципом Esse є створення максимально екологічних продуктів. Вони веганські й натуральні. Космецевтика Esse не містить у своєму складі парабенів, фталатів, мінеральних масел, вазеліну, PEG, сульфатованих ПАР, пропіленгліколю, які навіть у невеликій кількості можуть викликати подразнення та алергічні реакції.

Компанія отримала сертифікацію EcoCert та COSMOS, що підтверджує органічність косметики та відсутність шкідливих консервантів у складі.

Увага до деталей у кожному виробі вражає. Усе упаковано максимально екологічно, переважно у скляні пляшки та банки. До кожного продукту додано невелику інструкцію.

 

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри
Esse Sensitive

Флагманською лінійкою є Esse Sensitive, яка розроблена спеціально для чутливої шкіри та покращення її стану за таких дерматологічних захворюваннях як розацеа, атопічний дерматит, периоральний дерматит, акне. Засоби цієї лінії ніжно очищують шкіру, інтенсивно зволожують, живлять, заспокоюють та знімають подразнення.

Завдяки унікальним рослинним компонентам, які входять до складу лінії Sensitive, відбувається відновлення гідро-ліпідної мантії шкіри, поліпшується її захисна функція, зменшується ризик проникнення у шкіру різних шкідливих речовин та вторгнення патогенних бактерій, які провокують запалення й подразнення.

Засоби Esse Sensitive містять у своєму складі такі пробіотичні компоненти як лізати, тиндалізовані і живі лактобактерії, які відновлюють здоровий мікробіом шкіри, витісняючи патогенні мікроорганізми та сприяють синтезу гіалуронової і молочної кислот, а також зволожують шкіру і сприяють утриманню вологи.

Саме така синергія пробіотичних і рослинних компонентів у космецевтиці Esse дає змогу ефективно розв’язувати різні проблеми шкіри та отримати довготривалі результати.

 

Особливе значення в догляді за чутливою шкірою має очищення, яке повинно бути максимально делікатним, щоб уникнути пересушування, подразнень і алергії. Таким вимогам ідеально відповідає засіб для очищення чутливої шкіри Sensitive Cleanser.

Завдяки надлегким неіонним ПАР природного походження та рослинним екстрактам, Sensitive Cleanser є ідеальним очищувальним засобом для чутливої шкіри, а також для початківців у використанні пробіотичної космецевтики Esse.

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

До складу входять пребіотики, лізати трьох штамів Lactobacillus, алое вера та олія жожоба, які під час синергічної взаємодії забезпечують глибоке очищення шкіри, регулюють секрецію себума, а також зволожують, розгладжують її і зменшують запалення.

Оскільки засіб містить тільки органічні й натуральні компоненти, ризик виникнення гіперчутливості або будь-яких алергічних реакцій повністю відсутній.

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

Ще один унікальний засіб, який завжди призначаю пацієнтам з розацеа – міст для чутливої шкіри. Sensitive Mist – це найкраще рішення у цьому разі. Він ефективно зволожує та охолоджує шкіру, нормалізує рН, зменшує запалення та подразнення. Крім того, цей засіб містить пробіотики, які гарантовано покращують бар’єрні властивості шкіри та роблять її стійкішою і менш схильною до подразнення.

Особливу увагу хочу приділити сироватці Resurrect Serum, яка підходить для всіх типів шкіри і забезпечує її глибоке відновлення. Найкориснішим цей засіб буде пацієнтам із розацеа та куперозом. До його складу входять бакучіол 0,5%, міротамнус, ГАМК (гамма-аміномасляна кислота), гіалуронова кислота, вітамін В5, а також лізати пробіотиків і тиндалізовані пробіотики.

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

До речі, бакучіол – це унікальний компонент, який ще називають «рослинним ретинолом». Він зменшує запалення, має антибактеріальну дію, покращує захисні властивості шкіри. На відміну від звичайного ретинолу, бакучіол не викликає подразнення та фотосенсибілізації.

Екстракт Myrothamnus flabellifolia – рослинний компонент, який дуже швидко зволожує та відновлює в’янучу і чутливу шкіру, ефект якого триває протягом 24 годин. Пробіотики, які входять до складу сироватки, посилюють захисну функцію шкіри, покращують її гідратацію, уповільнюють процеси старіння, відновлюють еластичність і пружність, сприяють зменшенню запалення.

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

Звертаю також увагу і на крем для догляду за чутливою шкірою навколо очей Sensitive Eye Cream. Десятки моїх пацієнтів після «силіконових» кремів мають проблему сухої повіки. Тепер я впевнено раджу їм цей продукт.

Десятки моїх пацієнтів після «силіконових» кремів мають проблему сухої повіки.

Крем для чутливої шкіри навколо очей м’яко зволожує ніжну шкіру, не викликаючи подразнень і неприємних відчуттів. Зволожує, живить і відновлює епідерміс. Боронить від зневоднення, усуває свербіж і почервоніння. На зволоженій шкірі зморшки стають менш помітними, лущення з’являються рідше. Шкіра навколо очей має здоровий і відпочилий вигляд.

«Майбутнє за пробіотиками»: Марія Трифонова про грамотне збереження мікробіому шкіри

Також з цієї лінійки хочу окремо відзначити засіб – Esse’s Protect Oil – це система захисту шкіри з унікальною олією Ximenia з Намібії. Олія ксименії має рідкісні хімічні властивості, вона здатна утворювати захисний шар на шкірі під дією ультрафіолетового світла. Крім того, олія виготовлена на 100% з натуральних інгредієнтів і дерматологічно протестована. Цей продукт став улюбленим серед пацієнтів з сухою та чутливою шкірою.
Усі ці продукти представлені в клініці.

Фіналізуючи, скажу: майбутнє за пробіотиками… І це майбутнє починається вже зараз!

0 0 vote
Article Rating
Какова ваша реакция?
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Влюбился
0
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Лайк
0
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Нелайк
0
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Под вопросом
0
Subscribe
Notify of
guest
0 Комментариев
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 INSIDER Усі права захищені.
Будь-яке копіювання та відтворення тексту, зокрема часткове та у будь-яких формах, без письмового дозволу правовласника заборонено.


НАШІ ПАРТНЕРИ
Depositphotos