Великодній настрій: текстиль, кераміка й авторські паски від локальних брендів

Для святкової атмосфери
Красиві речі мають бути в домі щодня, але саме у свята хочеться додати у оселю більше тепла, більше світла, більше сенсів. Кераміка ручної роботи, вишитий текстиль, мерехтливі свічки й авторські паски — усе це створює великодню атмосферу, що гріє не лише простір, а й серце.
Зібрали добірку українських брендів і закладів, які до Великодня підготували колекції з душею — від декору до смаколиків, які доповнять ваш святковий стіл і зроблять його особливим.
Декор для оселі
TSVITE TEREN
До Великодня бренд TSVITE TEREN представив капсульну колекцію декору ручної роботи під назвою KOLO. У дроп увійшли керамічна тарілка з рельєфними ягодами терену — давнього оберега дому, свічник із барельєфом гілки, набір нових воскових свічок у відтінку вершкового масла, а також декоративна серветка.
Особлива увага — великоднім кошикам з лози в обмеженій кількості: всередині — вишита серветка, брендова свічка та керамічний зайчик, який легко трансформується у стильну підвіску. Кампанію знімали в домашній атмосфері шоуруму бренду власними силами — щиро, тепло й по-святковому.
Ґроно
У великодній лінійці бренду Ґроно — текстиль, що зберігає памʼять: рушники, скатертини, доріжки, а також свічки та підсвічники, натхненні українським мистецтвом.
Рушник «Янголи в саду» — ніжна алюзія на пробудження природи та святкування життя. Його візерунок — вільна інтерпретація розписів Поліни Райко, художниці, яка перетворила свій дім на магічний простір, де фантазія переплітається з реальністю.
А рушник «Первоцвіт» — це квіти, що квітнуть вічно. Їхні форми натхненні роботами Ганни Собачко,— майстрині, що малювала символи мрій, добрих надій і краси українського світу. Ці орнаменти мовби живуть власним весняним диханням — граються світлом, розквітають у кожному русі.
YaKUSH Tableware х ЦУМ Київ
Ще більше великодньої естетики — у спільній колекції «ЛОЗА» від YaKUSH Tableware та ЦУМ Київ. Натхненна старовинним рушником із Чернігівщини, оздобленим виноградною лозою, птахами та кроликами, ця капсула поєднує гутне скло, українську порцеляну та натуральний текстиль.
Форми для яєць, декоративні фігурки, свічники й тарілки виконані з переробленого скла за італійською технікою мілефіорі, що додає кожному виробу мʼякої гри світла й кольору.
Порцелянова ваза, розписана вручну, і текстильний сет із бавовни та української коноплі завершують цей візуальний гімн весні — елегантно, глибоко, з душею.
Shpalta
Бренд Shpalta присвятив свою великодню колекцію Горянській ротонді — одній із найдавніших церков України. У добірку увійшли скатертини, ранери, серветки та твіллі, прикрашені зображеннями янголів із фрески Воскресіння, зірками й оздоблені золотими китицями.
У Shpalta вірять: ці речі наповнені світлом весни стануть тим самим тонким акцентом, що перетворить великоднє сервірування на естетичний ритуал — теплий, вишуканий і сповнений сенсу.
МАГА
Новачок у нашій великодній добірці — бренд МАГА, що знайомить нас із сучасною інтерпретацією української містики через аромат і форму. Їхні свічки — не просто декор, а енергетичні провідники, натхненні філософією карпатських мольфарів — хранителів магії, природи та гармонії. Ці легендарні постаті володіли знаннями про рослини, стихії, ритми Всесвіту. Вони не лікували хвороби — вони зцілювали енергію. Не шукали майбутнє — а співіснували з ним. Саме ця глибока, інтуїтивна мудрість лягла в основу бренду.
Ранкова колекція — про пробудження й аромат свіжого моху, трав і гірського серпанку; денна — про ясність свідомості, пряні ноти озера Синевир і силу розвитку; вечірня — про затишне усамітнення біля вогнища з насиченими акордами кедра, сосни й кори. Запалюйте у святковий день — щоб відчути себе, своє коріння і тиху силу в кожному русі.
Великодні смаколики
Spell х «Витач»
Поки бренди готували оздоби до свята, заклади теж не залишились осторонь, і готові презентувати власні, але вже кулінарні шедеври. Так, пекарня «Витач» у колаборації з брендом шоколаду та солодощів Spell переосмислюють смак української традиції крізь сучасну призму. До Великодня у «Витач» печуть папушник — солодкий хліб зі сторічною історією, що передається з покоління в покоління.
Рецепт, якому понад 200 років, зберіг свою автентичність: тісто замішують на локальних інгредієнтах, з великою кількістю вершкового масла та яєць, а випікають — у дров’яній печі, як це робили наші бабусі.
GUNIA PROJECT х MILK BAR
У святковій колабораціїї цьогоріч об’єдналися й Milk Bar x GUNIA, підготуваваши великодній набір. У ньому — усе, що потрібно для справжнього свята: пухка паска з апельсиновими цукатами, журавлиною та родзинками, знайома, як спогад про дитинство, де пахне дріжджовим тістом і затишком.
До неї — макова паста, розтерта у глиняній ступі, і збите масло з медом — ідеальне доповнення до щойно надламаного шматочка. Аксесуари — серветки для сервірування, свічка з натурального воску, підставка та сірники — це про дім, турботу й обрядовість. Набір доповнюють пряники з ручним розписом і бузиновий квас, але їх можна придбати окремо.
HONEY
Кафе-кондитерська HONEY підготувала до Великодня яскраву колекцію пасок, що нагадують квітки — кожна з унікальним смаковим акцентом. Серед варіантів: із фісташковим кремом, вишнею мараскіно та вишневим мармеладом; з манговою начинкою, молочним шоколадом і ніжним манговим мармеладом.
Також класична — з цукатами та родзинками; варіант з чорницею, яблуками, білим шоколадом і чорничним мармеладом; а ще — глибоко шоколадна. Доставка здійснюється по всій Україні — свято смаку доступне кожному.
Make My Cake
А ці естетично бездоганні паски родом з Одеси — від кондитерської Make My Cake. Команда готує їх за автентичним родинним рецептом, що передається з покоління в покоління, починаючи з прабабусі.
Вибрати є з чого — паски з великими темними родзинками, вишнею amarena, цільним мигдалем, журавлиною, гарбузовим насінням, цитрусовими оліями та апельсиновими цукатами. Смак, в якому поєднались пам’ять, тепло й справжнє свято. Замовити можна по всій Україні.
Green Chef
А от про Великдень у веганських родинах подбав Green Chef, підготувавши веганські паски. У святковій лінійці: ягідна з чорницею та смородиною, шоколадна з фундуком і варіант із карамельною начинкою.
«Повітряне тісто, делікатний аромат і тепла нотка домашнього затишку — все, щоб ваш великодній кошик був не лише красивим, а й смачним», — зазначає команда.
Фото: пресслужби брендів