Лієв Шрайбер та Євген Гудзь разом спекли паску з українського борошна

Гастрономічна колаборація
Напередодні Великодня амбасадор фандрейзингової платформи United24, голлівудський актор Лієв Шрайбер та фронтмен гурту Gogol Bordello Євген Гудзь зустрілися у легендарному українському ресторані «Райдуга» в Нью-Йорку, щоби спекти один із головних символів свята – паску.
Для її приготування використали борошно із пшениці, зібраної на розмінованому полі в деокупованій Харківській області.
«Україна є житницею світу. До війни Україна була одним із провідних постачальників борошна у світі, експортуючи його в майже 60 країн. І якщо вони не можуть виробляти це борошно, це перестає бути проблемою лише для України. Тож United24 вирішила запустити збір саме на розмінування. Існує безліч причин, чому очищення землі є важливим для того, щоб підтримати людей, відновити робочі механізми в країні, зробити так, щоб люди перебували у безпеці, а діти гралися в полях. Тож це насправді дуже-дуже-дуже серйозне питання. Якщо ви можете допомогти, будь ласка, зробіть це. Якщо ні – просто розповідайте про це», – зазначив Лієв Шрайбер.
Гастрономічна колаборація відбулася у межах проєкту Міністерства економіки України та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Soul of Soil 2.0, який має на меті висвітлити проблему замінованих територій і показати ціну виготовлення українського хліба.
На сьогоднішній день 139 тис. км² української землі нашпиговані боєприпасами, що робить гуманітарне розмінування надважливим для України процесом. До продуктивного використання вже повернуто 35 км². Щоб допомогти українським саперам очистити країну від вибухонебезпечних предметів, United24 запустила напрямок «Гуманітарне розмінування», залучаючи своїх амбасадорів і донорів у всьому світі до збору коштів.
Фото: пресслужба United24