Випікають, фарбують, діляться рецептами.
Напередодні Великодня зіркові герої Insider активно готуються. Так, телеведучі Катя Осадча та Юрій Горбунов ввели нову сімейну традицію – випікати фігурки весняних пташок. У цьому році вони їх приготували вперше, замість традиційних пасок. Рецептом і всіма нюансами процесу пара поділилася в IGTV-відео.
Співачка Tayanna вже підготувала великодній кошик. Однак, як його освятити – питання відкрите.
Tayanna
Співачка Слава Камінська до творчого процесу фарбування яєць долучила дітей. Вони ж допомагали мамі у випіканні пасок, а сама артистка не забувала про ефектні фото.
View this post on Instagram
Тема нашего сегодняшнего урока — ЯЙЦА яркие, праздничные, украшенные зеленкой. 🤪 Яйца, как вы понимаете, сами себя не покрасят, а вот деееети😈 Могут одновременно обновить и модернизировать мебель, в том числе и мягкую ( безвозмездно), ну и весело провести время🤦🏽♀️ Мама (сегодня это моя роль) владеет зеленкой и кастрюлей в совершенстве и по самые локти🥚🥗🥚🥗🥚 ⠀ ПиСи: это всего лишь фартук😆 всех #яжемать просьба держать себя и свой язык в #яжеруках!!!! Кстати, в страстную пятницу можно только в таком виде красить и командовать😘 ⠀ Шкарлупу лука нарезать ножницами, обвалять в шкарлупе мокрые яйца (чтобы прилипла луковая шубка) и закутать в марлю, как колобка, перевязав ниткой . Насыпать соль в холодную воду, положить яйца, налить зеленки бутылочку и пусть варятся 🙂 После очистить от марли , промыть и смазать маслом 😘👌🏼 самые красивые яйца, которые я когда-нибудь делала 👍🏼 #СлаваЯйцам
A post shared by Babaslavka (@babaslavka) on Apr 17, 2020 at 1:24pm PDT
Хореограф Олена Шоптенко паски пекла самостійно, присвятивши цій справі пів дня. Судячи з фото, вийшло чудово!
Алена Шоптенко
Перші в житті паски спік Тимур Мірошниченко. Безумовно, вдалося на славу. Рецептом телеведучий поділився з фоловерами.
View this post on Instagram
Моя перша в житті ПАСКА!🧁🐣 ⠀ Нам знадобиться: 🍚1 кг борошна 🥛2 стакани молока 🥚10 жовтків 🧂100 гр дріжджів 🧈200 гр вершкового масла 🍬200 гр цукру 🍇200 гр родзинок 🧂½ ч.л. солі 🍋цедра половини лимона ⠀ Спершу готуємо тісто. Дріжджі розводимо в теплому молоці з 1 ст.л. цукру і 3 ст.л. борошна. Коли дріжджі забродять (ви відчуєте запах пива на всю кухню🍻), виливаємо їх у велику каструлю з борошном, додаємо перетерті з цукром жовтки, солимо і замішуємо до появи пухирців. ⠀ Додаємо розтоплене вершкове масло та знову вимішуємо до однорідної маси. ⠀ Після цього додаємо родзинки, цедру, перемішуємо та даємо тісту час дійти, накривши рушником. ⠀ Секретний інгредієнт – коньяк! А точніше коньячний спирт! Ним ми заливаємо родзинки та даємо 15 хвилин увібратися. ⠀ Коли тісто збільшиться в 2 рази, розкладаємо його по формах, заповнюючи їх на одну третину. ⠀ Форми попередньо змащуємо маслом і знову даємо час тісту піднятися ще в 3 рази. ⠀ Перед тим як випікати, змащуємо верхівки яйцем. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 185 градусів духовці 25-30 хвилин. З 20 хвилин варто перевіряти готовність дерев’яною паличкою. Якщо паска всередині ще не пропіклася, а верхівка вже рум’яна, можна накрити її пергаментом. Щоб не пригоріла. ⠀ Поки готові пасочки охолоджуються, готуємо глазур. ⠀ Збиваємо міксером до стійких піків 1 білок яйця зі 100 грамами цукрової пудри, 1 ч.л. соку лимона та дрібкою солі. ⠀ #ЛАЙФХАК: якщо модель міксера дозволяє, краще поступово збільшувати швидкість від мінімальної до максимуму. ⠀ Далі глазуррю змащуємо верхівки і одразу ж посипаємо кольоровими посипками (бо глазур дуже швидко застигає). ⠀ Весь процес приготування в мене зайняв 4 години. Але смакувати паски краще ще через годинку-дві. А ще краще вже в неділю!
A post shared by Timur Miroshnychenko (@timur.miroshnychenko) on Apr 17, 2020 at 2:01am PDT
Традиційно паски щороку випікає й екс-перша леді Марина Порошенко. А допомагають їй доньки. Ідилія!
Телеведучий Дмитро Комаров вечір провів у передчутті: завтра він скуштує першу паску в своєму сімейному житті, яку з любов’ю спекла для нього дружина Олександра Кучеренко.