Вибір експертів: 5 ігристих вин для бездоганного святкового столу

Святковий стіл неможливо уявити без ігристого — того самого першого келиха, що створює настрій вечора. Разом із сомельє магазину Wine Wine ми зібрали п’ять ігристих вин із різних виноробних регіонів Європи — від легкого та універсального Prosecco до складних, витриманих зразків для поціновувачів. У цій добірці — варіанти на будь-який смак і формат святкування: для аперитиву, неспішної вечері або особливого тосту.

Val d’Oca Prosecco Blue Millesimato
Класичне Просекко на всі випадки життя. Надійний виробник, найпопулярніший стиль extra-dry та вінтажне виконання, що додає характеру. Фруктове, соковите, яскраве й максимально універсальне — саме те ігристе, яке доречне завжди.
«Це один з флагманів нашої виноробні. Ікона імені Валь Д’Ока та полярна зірка Просекко для Італії та всього світу», – так описує цей напій його виробник.

Zanotto Fiumano Prosecco Treviso
Такий собі левел-ап у світі Просекко, або вино від одного з відомих крафтових виробників регіону. Той самий стиль, той саме сорт й та сама технологія, але у характернішому та експресивнішому виконанні. Свіже, яскраве та мінеральне Просекко для тих, хто дещо втомився від традиційного.

Filipa Pato 3B Blanc de Blancs
Нове відкриття цього року, але вже одне з найпопулярніших наших ігристих. Класика з Португалії від Філіпи Пато – відомої майстрині біодинаміки та однієї із зірок виноробства країни. Старі виноградники, максимально крафтовий підхід та делікатна витримка на осаді. Фруктове, складне та елегантне. Чудова пропозиція для тих, хто ще не визначився зі стилем ігристих, який йому подобається.

Свіжість з Австрії та одне з найяскравіших ігристих у крамницях Wine Wine. Супер мінеральне, неймовірно ягідне та справді делікатне, як справжній представник північного виноробства. Мікс із кількох сортів з гарною витримкою на осаді та ще кращим характером. Ігристе, котре так і проситься до вашого святкового аперитиву.

Nicola Balter Nature Trento DOC
Важковаговик світу ігристих і нове вино від одного з найвідоміших виробників регіону Тренто. Чисте шардоне з вапнякових ґрунтів з частковою витримкою бази в дубі та 36-ти місячною витримкою на осаді. Ніжне, як справжній блан де блан, але складне, як гідний представник топових вин з Тренто.









