«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/cover.jpg)
Українська модель та інфлюенсерка Анна Андрес уже протягом трьох років живе у Франції. Тут дівчина «осіла» після весілля з французьким бізнесменом Давидом Барокасом. Активна діяльність в Україні – кар’єра моделі та розвиток власного ювелірного бренда – дещо відійшла на задній план, Анна поринула у сімейне життя. Втім, після народження сина вона не занурилася з головою в материнство, а продовжила дистанційно тримати руку «на пульсі» свого бізнесу. А нещодавно вирішила спробувати себе в ресторанній справі, відкривши власний заклад у центрі Парижа.
На запрошення Анни ми зустрілися на світлій просторій віллі, яку вони орендують у Каннах, провели фотосесію і розпитали про її нове життя у Франції. Як нашій героїні живеться на Лазуровому узбережжі, кого зі світових селебриті можна зустріти в її ресторані, як вони з чоловіком підтримують Україну під час війни і який мальовничий куточок Французької Рів’єри обрали для будівництва власної вілли – cover girl липня Анна Андрес відповіла на всі запитання у нашому інтерв’ю, гостинно відкривши нам двері свого дому.
Про нинішню та майбутню вілли на Лазуровому узбережжі
У Франції ми живемо на трьох основних локаціях: у Каннах, Парижі та на острові Сен-Барт у Карибському морі. Більшу частину часу, близько 6-7 місяців на рік, проводимо на Лазуровому березі. Тут у чоловіка зосереджені найважливіші поточні проєкти, тут же головний офіс. Давид народився в Бордо (ред. – місто і комуна на південному заході Франції), але коли йому було близько 14 років, родина перебралася з Бордо в Канни. Віллу, на якій пройшла наша фотосесія, ми орендуємо тимчасово.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/dsc07278-1024x683.jpg)
За планом – навесні 2023 року переїзд до нашої власної вілли, яка зараз перебуває в процесі будівництва. Вона також буде на Лазуровому березі, на мисі Кап д’Антиб. Це справжнє райське містечко, що тоне у співах цикад та в соснових деревах пініях – французи називають це дерево «le pin parasol» через його парасолькоподібну форму. Це місце для мене ось уже багато років – найулюбленіше на всьому Лазуровому узбережжі, тому моєї радості немає меж!
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/dsc06964-1-683x1024.jpg)
Проєктом займається Caprini & Pellerin Architects. Це команда, в якій зібрані талановиті молоді архітектори, я в захваті від їхніх робіт і бачення простору! Вони вже робили проєкт нашої квартири у Парижі й ми одразу вирішили, що саме цим професіоналам довіримо будівництво літнього сімейного будинку. Наразі виконано багато роботи: стару віллу, яка стояла на ділянці, частково знесли та перебудували, добудовували ще один поверх, перенесли басейн на іншу частину ділянки та чимало інших нюансів. Це все приємний клопіт і мені дуже подобається цей процес, проте вже чекаю не дочекаюся, коли закінчимо всі роботи і переїдемо!
Звичайний день Анни Андрес – це …
Тим мені й подобається моє життя, що в ньому немає якоїсь монотонної рутини. Я не ходжу офіс, якщо потрібно попрацювати – я роблю це вдома, за допомогою ноутбука і телефона, або ж вирушаю до якогось тихого кафе.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/dsc07083-1-683x1024.jpg)
Найчастіше свій день починаю зі спорту, зараз я в основному займаюся йогою, пілатесом і роблю кардіо у спортивному залі. Ранковий спорт призводить до викиду ендорфінів і бадьорить на весь майбутній день. Далі зазвичай вирішую різні нагальні справи, зустрічаюся з друзями або ж проводжу робочі зустрічі. У вільніші дні вирушаю на пляж позасмагати, поплавати і там же пообідати. Все ж таки чудово жити біля моря! Стабільно тричі на тиждень у мене заняття з французької мови. Через два роки вивчення з повного нуля я нарешті заговорила – нехай не ідеально і ще багато над чим потрібно працювати, але я пишаюся собою!
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/dsc07224-683x1024.jpg)
Про помічників по дому та улюблені побутові справи
З помічників по дому у мене – домробітниця та няня. Я люблю їздити вибирати продукти на ринку, у Франції чудові ринки з найсмачнішими молочними продуктами, фруктами, овочами. Готую за настроєм, але не фанатію від цього. Щодо чистоти у мене «пунктик»: все має бути по місцях. Тож я досить допомагаю своїй хатній робітниці, не даючи впасти зайвій крихті на підлогу (сміється).
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/dsc06804-1-683x1024.jpg)
Про щоденні бьюті-звички
Я вважаю, що ключові б’юті-секрети – це здоровий сон, стабільний психоемоційний стан, ретельне очищення шкіри вранці та ввечері. Ось я й намагаюсь за всім цим стежити. А ще треба пити багато води. Дорогі креми без усього вищепереліченого не працюватимуть! Мої улюблені апаратні процедури для обличчя та тіла – біоревіталізація, лазер Lumenis M22 для видалення пігментних плям, а також мікроігольчастий RF-ліфтинг Morpheus 8 – у цієї процедури багато переваг.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/11133-683x1024.jpg)
Європейський ринок б’юті-послуг дуже відстає від українського, на жаль. У Франції тямущих майстрів і таку велику кількість якісних б’юті-послуг, як в Україні, знайти досить складно.
Про роль та кількість спорту в житті
Спорт для мене важливий, це вже стиль життя! Схудла я після пологів швидко, з годуванням грудьми вага швидко йде. Хоч і годувала недовго, але втратила у вазі швидко, навіть без спорту, який мені заборонили на перші два місяці після пологів. Ну і, звичайно ж, правильний раціон – це вже 70% краси тіла та здоров’я шкіри. Я намагаюся їсти якісні продукти, багаті на вітаміни та мінерали.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/dsc06535-1-683x1024.jpg)
Про допомогу Україні під час війни
З першого дня вторгнення росії в Україну я всіляко підтримую рідну країну – фінансово, інформаційно. Тут, у Франції, відвідувала мітинги на підтримку України, також ми пригощали стравами з ресторану чоловіка у Каннах гостей благодійного аукціону художниці Юлії Моховикової на підтримку України. Разом із чоловіком надсилали особисті фінанси фондам допомоги українським дітям, біженцям, нашим хлопцям в ЗСУ. Також відправляли автобус із бронежилетами та аптечками з Франції до України. Допомогли кільком українським родинам, які приїхали до Канн та Ніцци, з купівлею всього необхідного для житла.
Виникає дивне почуття сорому через те, що я живу в безпечному місці й нічого не потребую.
З України до Франції я тимчасово забрала частину своєї родини – бабусю з дідусем, маму, тітку. Війна в рідній країні торкнулася мене до глибини душі. Часто виникає дивне почуття сорому через те, що я живу в безпечному місці й нічого не потребую, хочеться допомогти тим, кому пощастило менше.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/photo_2022-07-01_11-49-35-819x1024.jpg)
Про власний ресторан у центрі Парижа
Два місяці тому я відкрила ресторан у Парижі. Звичайно, на це вплинуло те, що мій чоловік – зі сфери готельно-рестораного бізнесу. Без допомоги, досвіду Давида та його команди я б точно не впоралася. Ідея створення класного закладу в Парижі була спільною, ідея назвати ресторан ANNA – чоловіка (сміється).
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/image00002-1024x643.jpg)
Це ресторан грецької кухні. Чому саме такий напрямок? По-перше, у Парижі дуже мало гідних закладів грецької кухні. По-друге, ми маємо чудового шеф-кухаря родом із Греції, що не може не бути гарним бонусом. Головна ідея, що стояла перед нами – створити невеликий грецький острівець у самому серці Парижа, між Єлисейськими полями та фешенебельною Авеню Монтень, куди можна було б забігти на обід у перерві між роботою та зустрічами чи на галасливу вечерю з друзями, та відчути себе на мить у теплій та сонячній Греції. Атмосфера та вишукані грецькі страви цьому сприяють. Судячи з відгуків, гадаю, нам вдалося втілити задумане!
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/ann-andres-02.jpg)
Дизайном проєкту займалося дизайнерське бюро Cousi Interiorismo, яке базується у Мадриді. Ці дві жінки втілили в реальність усі мої ідеї щодо закладу та його стилістики. В інтер’єрі багато цікавих деталей, наприклад, підлога виконана в моїй улюбленій техніці «Terrazzo». Це складна італійська техніка створення мозаїчної наливної підлоги зі сполучної маси та мармурової або гранітної крихти, уламків скла, старої кераміки, кристалів Swarovski…
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/ann-andres-09.jpg)
Деякі елементи стін та бару розписані художником вручну. В якості декорацій до умивальників у вбиральнях – великі голови грецьких богинь.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/image00011-777x1024.jpg)
Особисто я дуже люблю нашу затишну терасу на вулиці, з неї відкривається вид на жвавий та динамічний 8-й округ Парижа.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/image00007-734x1024.jpg)
Звичайно, чоловік допомагає мені в управлінні рестораном. У нього багато закладів у різних країнах, відповідно – велика команда та величезний досвід в управлінні цим бізнесом навіть дистанційно. За порядком слідкуємо обидва, а ось виключно на моїх плечах – комунікації та піар. Оскільки ми часто подорожуємо та живемо на кілька міст, часом доводиться вирішувати нагальні питання дистанційно. Благо, на місці завжди є відповідальний менеджер та люди, яким можна довіряти.
У наш ресторан заходила Лілі Коллінз, а також одна з моїх улюблених актрис – Демі Мур.
У нас загалом дуже хороша публіка. Часто приходять люди із французького уряду, відомі бізнесмени, футболісти з паризького футбольного клубу PSG, моделі, актриси. Наприклад, нещодавно була Лілі Коллінз, головна героїня серіалу «Емілі в Парижі», а минулого тижня на обід заходила одна з моїх улюблених актрис – Демі Мур. Відомій моделі Наталі Водяновій та її друзям також дуже подобається у нас.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/ann-andres-06.jpg)
Багато хто приходить до ресторану, щоб скуштувати свіжі морепродукти та рибу. Також популярністю користуються традиційні грецькі закуски: дзадзики зі свіжого йогурту, огірка й часнику, та тарамасалата – суміш із копченої ікри тріски, оливкової олії, лимонного соку та часнику. Все це подається з пітою.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/ann-andres-07.jpg)
Про улюблені заклади у Парижі
- Langosteria – ресторан зі смачною італійською кухнею, розташований в новому готелі Cheval Blanc.
- Caviar Kaspia – тут все по класиці: картопля/млинці з ікрою.
- Le Bar des Prés – заклад у японському та ф’южн стилях. Тут, як на мене, найсмачніші суші та роли у Парижі, все готують при тобі протягом кількох хвилин.
- Lapérouse – старовинний ресторан французької кухні в стилі прекрасної епохи. Нещодавно там зробили реновацію, виглядає вийшло дуже класно!
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/ann-andres-10.jpg)
Про материнство та плани на поповнення в родині
Півтора роки тому я вперше стала мамою, народивши прекрасного сина Джеймса. Це малюк, на якого ми дуже чекали, він доповнив наше життя, зробив його щасливішим! Глобально народження сина моє життя не змінило. Дитина забирає в тебе зовсім небагато, а віддає цілий світ! Так, зараз менше сну, ніж раніше, більше різних дрібних турбот, але благо, чоловік облаштував наш побут так, що в мене є час займатися собою та своїми справами. Розкрию секрет: зараз ми з Давидом плануємо другу дитину.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/ann-andres-04.jpg)
Про баланс між тихим сімейним життям та активним соціальним
Я намагаюся маневрувати між тим та іншим. У нас, наприклад, є правило сімейних днів, коли весь день ми проводимо лише у родинному колі, з малюком. А так, звичайно, як і всі, я часто втомлююсь морально і фізично, хочеться забитися у своє гніздечко і нікого не бачити. Особливо це трапляється після початку війни в Україні. Наразі немає колишнього настрою вести активне соціальне життя, хочеться більше бути вдома, з близькими.
![«У Парижі мало гідних закладів грецької кухні»: Анна Андрес про відкриття свого ресторану, допомогу Україні та сімейні плани](https://insider.ua/wp-content/uploads/2022/07/shshsh-1024x683.jpg)
Інтерв’ю: Ганна Володавчик