Зірковий сніданок: готує подружжя Ксенії Літвінової та Миколи Дацюка
Вранці селебриті анічим не відрізняються від звичайних людей і регулярно опиняються у знайомій кожному ситуації: попереду насичений день, а на приготування сніданку – всього 15 хвилин, що ж з’їсти? Для когось рятівним колом стають напівфабрикати або банальна вівсянка, а хтось перекушує на ходу купленим дорогою круасаном. Ми ж – за креативний підхід, адже сніданок – це заряд енергії на цілий день, а бадьорість духу й тіла нам зараз потрібна як ніколи, аби наближати нашу перемогу.
INSIDER.UA продовжує рубрику «Зірковий сніданок за 15 хвилин», в якій відомі українці – представники шоу-бізнесу, політики, спортсмени, блогери тощо – запрошують нас на свої кухні, аби в онлайн-режимі показати, що і як вони готують на сніданок, коли часу обмаль. Беремо на озброєння їхні рецепти та корисні ранкові ритуали!
Цього разу героями нашої кулінарної рубрики стало подружжя фітнес-тренерів – Ксенія Літвінова та Микола Дацюк. Чим із їжі спортивна родина інколи може згрішити, що зазвичай їсть на сніданок та яким ранковим традиціям не змінює роками?
Мій типовий ранок – це…
Кожен ранок у нас із чоловіком розпочинається із зарядки – вона в нас така ж чітка, як і годинник! Після пробудження ми завжди робимо 4-6 вправ. Якщо, наприклад, болить спина та шия – це вправи на розтягнення. При гарному самопочутті – активна розминка на всі групи м’язів та дихальні вправи. Потім за 30 хвилин до сніданку п’ємо воду, а далі – снідаємо. Сніданок для нас з чоловіком – основний прийом їжі за день! Ми його не пропускаємо, оскільки це дає сили та енергію, а відтак – робить нас ефективними!
Ще один обов’язковий ранковий ритуал, але вже за півгодини після сніданку – кавування. Воно просто неможливе без красивих кавових філіжанок. Я взагалі маю цілу колекцію чашок, більшість яких – з фігурками чи малюнками янголів. Їх багато як у нас вдома, так і у нашій фітнес-студії «Фактура». Більшість філіжанок подаровані нашими друзями, які знають про це моє хобі, й привозять їх з різних країн світу. Каву зранку традиційно в нашому «гніздечку» готує Микола, потім разом кавуємо. Якщо ж він раніше йде на роботу, то кава вже красиво стоїть на кухонному столі й чекає на мене.
У сніданку я завжди роблю акцент на…
На обов’язкову присутність білка, жирів та складних вуглеводів. У складі їжі повинно бути все без перекосів в один бік. Якщо хочеться чогось солоденького, то їмо це одразу після сніданку. Саме в цей період їсти смаколики найбезпечніше для фігури!
Якщо у мене є 15 хвилин на приготування сніданку, це буде…
Зазвичай ми снідаємо яйцями у різних варіаціях, легким йогуртом з насінням чіа, вівсянкою з медом, сухофруктами чи гранолою. Якщо з вищепереліченого вдома нічого немає, то це можуть бути бутерброди з сиром. Проте, якщо потрібно схуднути, я таке не їстиму! Микола ж може поснідати кавою з печивом, коли в усіх кухонних усюдах пусто. (сміється)
Рецепт сніданку від Ксенії Літвінової та Миколи Дацюка:
Корисний десерт з насінням чіа:
- На дно склянки звечора засипаємо насіння чіа, заливаємо натуральним йогуртом і ставимо на 8 годин у холодильник. Вранці додаємо ягоди та горішки за смаком.
Скрембл і тости з авокадо:
- Нагріваємо пательню, на якій розтоплюємо вершкове масло.
- Туди розбиваємо 3 яйця й одразу перемішуємо їх.
- Поки яйця готуються, беремо м’якоть авокадо, розминаємо виделкою, додаємо сік лимона та сіль і перець за смаком.
- Намащуємо намазку з авокадо на тости (бажано з цільнозернового хліба) й з верху викладаємо половинки томатів черрі.
- Готовий скрембл викладаємо на тарілку до тостів.